سپینو

3

رفع تحریم ها مشکلات زیربنایی اقتصاد را نمی تواند حل کند / وابستگی 70 درصدی اقتصاد ما به بیرون

  • کد خبر : 1429
  • ۲۵ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۷:۲۱
رفع تحریم ها مشکلات زیربنایی اقتصاد را نمی تواند حل کند / وابستگی 70 درصدی اقتصاد ما به بیرون
عمیدی کارشناس اقتصادی، براین باور است که نرخ ارز باید بالای 60 هزار تومان باشد و می گوید: باتوجه به وضعیت اقتصادی امروز و بدون در نظر گرفتن آثار مثبت احتمالی بعد از رفع یا کاهش تحریم ها یا هرگونه توافق، دلار باید بین ۷۰ تا ۸۰ هزار تومان بوده و براساس اندازه تورم هر سال رشد کند که این اتفاق نیفتاده و دلار با اینکه در کانال ۸۹ هزار تومان است حدود 14-13 هزار تومان حباب دارد.

هومن عمیدی کارشناس اقتصادی در گفتگو با وفاق ملی، درباره تاثیر مذاکره صورت گرفته بر روی بازار اقتصاد گفت: دو بحث در اقتصاد داریم؛ اول، مشکلات داخلی که ناشی از بین رفتن زیرساخت‌ها و ناترازی است، همچنین مشکلات سیستم بانکی که با خلق پول ایجاد شده و تورم زا بوده که باعث افزایش قیمت دلار می‌شود. دوم، بخشی از رشد دلار هم به تحریم‌ها یا تهدیدهای نظامی یا اقتصادی برمی گردد.

وی ادامه داد: تقریبا تا برج مهر و ابان سال گذشته، دلار حدود شصت هزار تومان بود که با تهدیدات صورت گرفته تا 107 هزار تومان نیز افزایش پیدا کرد. مشخصا در پنج ماه گذشته مشکلات داخلی وجود داشته ولی اثر خیلی زیادی روی قیمت دلار نداشت، بیشتر تهدیدهای نظامی و اقتصادی و انتظارات تورمی یا نگرانی‌ بابت مسائل سیاسی باعث شد دلار رشد کند.

عمیدی اضافه کرد: نگرانی که برای عده ای ایجاد شده بود باید کاهش پیدا کند که در حال اتفاق افتادن است و بخشی از حباب دلار را تخلیه می‌کند. باتوجه به وضعیت اقتصادی امروز و بدون در نظر گرفتن آثار مثبت بعد از رفع تحریم‌ها یا هرگونه توافق یا کاهش تحریم‌ها دلار باید بین ۷۰ تا ۸۰ هزار تومان باشد و براساس اندازه تورم هر سال رشد کند که این اتفاق نیفتاده و دلار با اینکه در کانال ۸۹ هزار تومان است حدود 14-13هزار تومان حباب دارد و دلار ۷۵ هزار تومانی می‌تواند فعلاً وضعیت اقتصادی داخلی ما را تبیین کند.

این کارشناس اضافه کرد: اگر هر گشایشی یا ورود منابع ارزی یا قرارداد یا امتیازی از بیرون بگیریم قطعاً اثرش روی تقویت پول ملی کشور خودش را نشان می دهد. با هر اقدام مثبت و هر سرمایه گذاری یا مشوق اقتصادی می تواند قیمت دلار باز تعدیل و بهتر شود. بازار سرمایه هم از این قضیه بی تاثیر نیست به خاطر اینکه یک موج سنگین خروج پول و ورود به طلا و سکه و گواهی‌های طلا و سکه و صندوق های بر مبنای دارایی پایه طلا و شمش وجود داشته که سرمایه گذاران در حال خروج از این صندوق ها هستند و به سمت بازار سرمایه می روند.

او در ادامه بیان کرد: باید چند اتفاق در این راستا بیفتد. اول، دامنه نوسان تغییر کند و حجم مبنا منطقی برداشته شود. در افت‌ها و رشد‌ها حجم مبنا متاسفانه فرسایش ایجاد کرده است. نکته مهم‌تر این است که باید صرف ریسک سهامدارهای فعلی قطعاً رعایت شود. اگر در بازار اقتصاد مفسده و فساد باشد و رانت وجود داشته باشد یک عده می توانند یک شبه با رانت از سمت عرضه خودشان و فروش به کدهای شخصی یا بستگان و اطرافیان شان مجددا وارد سهام شوند. این مفهوم صرف ریسک را می رساند.

عمیدی براین باور است: 70 درصد اقتصاد ما به تحولات خارج از ایران بستگی دارد. نرخ بهره در کشور ما بالاست. نرخ بهره در مقایسه با کشورهای منطقه عجیب و غریب است. نرخ بهره در کشورهای منطقه 5-4 درصد است و تورم همین حدود است ولی متاسفانه در کرادهای ۴۵ درصد تامین مالی اتفاق می‌افتد که اقتصاد را از بین می‌برد و و تورم سنگین ایجاد می‌کند.

او در پایان خاطرنشان کرد: اگر بتوانیم گشایش و راه حل های مالی و تعامل با دنیا داشته باشیم و از پول ارزان قیمت استفاده کنیم نرخ بهره در کشور حتما پایین می‌آید. مناسبات سیاسی و اقتصادی مناسب بعد از مذاکرات و کاهش تحریم‌ها یا رفع تحریم‌ها هم می‌تواند ارزش پول ملی را بالا ببرد و دلار پایین‌تر بیاید و فضا برای سرمایه‌گذاری مناسب‌تر می‌شود.

لینک کوتاه : https://vefaghemeli.com/?p=1429
انفرادی

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.